De meest voorkomende vragen

Hier kunt u de antwoorden vinden op vrijwel al uw vragen. Mocht uw vraag er toch niet tussen staan, neem gerust contact met ons op.

Hoe moet ik mijn monolitisch afgewerkte vloer behandelen, voordat er gecoat gaat worden?

Meestal wordt een monolitisch afgewerkte vloer met een curing compound afgewerkt, dat er voor zorgt dat de vloer niet te snel uitdroogt. Deze zal voordat men een kunststof vloerafwerking gaat aanbrengen, volledig verwijderd moeten worden d.m.v. stofarm stralen of diamant schuren.

Hoe oud moet een nieuwe betonvloer zijn voordat een coating aangebracht mag worden?

Een nieuw gestorte betonvloer moet minimaal 4 weken oud zijn. De vochtigheid van de vloer kan men controleren d.m.v. een vochtigheidsmeter. Het vochtpercentage in de ondergrond mag maximaal 4 % zijn. Om dit praktisch vast te stellen kan men een stukje plastic op de vloer plakken met rondom tape. De vloer is voldoende droog wanneer er na 24 uur het plastic nog altijd droog is.

Mijn vloer stuift altijd bij het schoonvegen, wat te doen?

Een eenvoudige en goedkope oplossing zou zijn, 1 laag 2-componenten bouwhars aanbrengen, zodat men in de toekomst altijd een andere afwerking kan aanbrengen. Zoals een PVC, parket, of een mooie PU-Gietvloer/Coating.

Waar kan ik de gaten in mijn vloer mee stoppen voordat ik de coating aanbreng?

Dat kunt u het beste met een epoxy reparatie mortel uitvullen en van tevoren de hechtvlakken primeren d.m.v. epoxy primer. Gebruik nooit cementgebonden producten, deze producten zijn onderhevig aan een bepaalde droogtijd. U kunt dan een aantal weken niet verder i.v.m. vocht in de ondergrond.

Waar staat de afkorting RAL voor?

Ral staat voor “ReichsAusshuss Fur Lieferbedingungen”. RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en coatings te definiëren. Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld. De standaard wordt beheerd door het “Deutches Institut Fur Gutesicherung und Kennzeichnung” en is in vele kleuren leverbaar is.

Waaraan dient mijn vloer te voldoen voordat ik een coating aanbreng?

De ondergrond dient schoon, droog en vetvrij te zijn. Losse delen dienen verwijderd te worden en zo nodig te worden hersteld. Tevens dient de ondergrond aan de functie te voldoen waar deze voor bedoelt is. Er mag geen losse cementhuid aanwezig zijn.

Wanneer kan ik mijn gecoate vloer weer in gebruik nemen?

Normaal kan men de gecoate vloer de volgende dag weer voorzichtig in gebruik nemen. In het begin is de vloerafwerking nog wat gevoelig voor krassen en beschadigingen.

Voor twee componenten coating systemen gelden een aantal richtlijnen. Een twee componenten product heeft ca. 72 uur bij 20 °C ondergrond temperatuur nodig om zijn maximale mechanische eigenschappen te bereiken. Om de maximale chemische bestendige eigenschappen te bereiken dient u rekening te houden met 7 dagen bij ca 20°C ondergrond temperatuur. Dus tussentijds niet belasten, ook niet met water.

Wanneer pas ik polyurethaan of een epoxy vloer/wand toe?

Beide systemen zijn nagenoeg gelijkwaardig, toch adviseren wij voor uw woning, kantoor, showrooms, sanitaire ruimten, vloeren met vloerverwarming altijd een polyurethaan gietvloer toe te passen. Omdat polyurethaan hard elastisch is, daardoor heeft het een bepaald scheuroverbruggend vermogen. Zo worden haarscheuren vanuit de ondergrond worden opgevangen. Vooral bij nieuwbouw projecten kan dit een probleem zijn. Tevens is een polyurethaan gietvloer meer geluid dempend, voelt warmer aan en is daardoor prettiger in gebruik.

Een epoxy gietvloer is voornamelijk bestemd voor industriële toepassingen.

Welke voor bereiding moet ik treffen voordat de coating aangebracht kan worden?

Het is aan te bevelen de ondergrond vooraf stofvrij te stralen of te schuren met een diamantschuurmachine. Deze laatste methode is vaak het eenvoudigste. Een schuurmachine met diamantschijf kunt u huren bij een bouw machine verhuur bedrijf. Door te schuren schuurt u de cementhuid weg en daardoor krijgt u een goede hechting met het product.

Wilt u meer informatie of passend advies?

Cookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.