Waar is een siergrindvloer uitstekend voor geschikt?

De uit 3-componenten bestaande Unicoat siergrindvloer is een oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van kunsthars, ingekleurd of naturel grind. Zeer geschikt als duurzame en naadloze afwerking van cement- en gips gebonden ondergronden en tegelvloeren. De siergrindvloer is een vloer die uitermate geschikt is voor gebruik in combinatie met vloerverwarming!

Het is ook mogelijk om de open structuur van de siergrindvloer te dichten door middel van een filler en wordt daarna afgelakt. Hierdoor verliest het wel haar open karakter maar zo is het wel beter afgesloten voor het indringen van stoffen zoals vuil, etensresten etc.

Kortom Unicoat siergrind vloeren is een uitstekende oplossing voor wie begrippen als gemak, leef- en woongenot gewenste termen zijn.

Geschikt voor

 • Showrooms
 • Verkoopruimtes
 • Woningen
 • Expositie ruimtes
 • Kerken
 • Entree van gebouwen/gangen

Eigenschappen

De eigenschappen van de siergrindvloeren zijn zeer decoratief en zijn in vele RAL kleuren te verkrijgen. Een siergrindvloer heeft een naadloze vloerafwerking waardoor er geen vuile naden of voegen ontstaan. Het geheel is bijzonder duurzaam en slijtvast. Men kan kiezen voor een open of een gesloten structuur.

Voordelen

 • Decoratief
 • Stofvrij
 • Slijtvast
 • Naadloos
 • Open en gesloten structuur

Sluit deze siergrindvloer naadloos aan op uw wensen?

Optimale condities

Het aanbrengen van een siergrindvloer moet zeer zorgvuldig gebeuren. Hierbij zijn de condities van de ruimte waarin dit gebeurt van groot belang. Voordat wij een epoxy siergrindvloer aanbrengen zullen we de onderstaande waardes dan ook nauwkeurig nameten.

Restvochtpercentage

Voordat wij een siergrindvloer aanbrengen zullen wij het achter gebleven restvocht ervan meten, dit mag maximaal 4% zijn. Bij gips gebonden ondergronden mag het maximaal 0,5% zijn. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat de vloer perfect hecht en nog vele jaren goed blijft zitten.

< 4 CM %
Maximale restvochtpercentage bij cementgebonden vloeren
< 0.5 CM %
Maximale restvochtpercentage bij gipsgebonden vloeren

Ruimte en verwerkingstemperatuur

De ruimte waarin wij de siergrindvloer aanbrengen moet niet niet te koud zijn, maar ook niet te warm. Pas als de temperatuur binnen de marges valt zullen wij de vloer aanbrengen. Om zo de volledige garanties te kunnen verstrekken.

15°C
Minimale temperatuur
30°C
Maximale temperatuur
20°C
Optimale temperatuur

Verwerkingscondities

De verwerkingscondities zijn erg belangrijk, hierbij moet men een minimale ondergrond temperatuur hebben van 10°C en 3°C boven het dauwpunt. Voor het aanbrengen van de siergrindvloer wordt eerst de omgevingstemperatuur, het dauwpunt gemeten, de relatieve luchtvochtigheid en de vloertemperatuur.

10°C
Minimale ondergrondtemperatuur
3°C
Boven het dauwpunt

Sterk genoeg voor de zware klussen

Cookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.