Waar is een unicoat polyurethaan gietvloer uitstekend voor geschikt?

De polyurethaan gietvloer bestaat uit een 2-componenten, oplosmiddelvrije 2 tot 3 mm dikke vloerafwerking op basis van Polyurethaanhars. Wat de vloer zeer geschikt maakt als duurzame afwerking van cement- en gipsgebonden of stalen ondergronden. Om te voorkomen dat de polyurethaan gietvloer vergeeld, kan men een UV-stabiele afwerking (gepigmenteerde toplak) aanbrengen.

Deze gietvloeren zijn met name geschikt als afwerking van vloeren in scholen, winkels, laboratoria, ziekenhuizen en technische ruimtes. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om ook de sanitaire ruimtes te voorzien van deze vloerafwerking. Met name voor renovatie projecten van scholen met verouderde toiletruimtes is het een interessante optie.

Geschikt voor

  • Scholen
  • Winkels
  • Laboratoria
  • Ziekenhuizen
  • Technische ruimtes

Eigenschappen

De polyurethaan gietvloer is zeer slag- en stootbestendig, wat de vloer slijtvast maakt. Door de naadloze afwerking is de vloer chemicaliën bestendig en vloeistofdicht. De uitstekende vloei-eigenschappen maken dat de vloer zich zeer goed laat verwerken.

Voordelen

  • Naadloos
  • Slag en stoot bestendig
  • Slijtvast
  • Chemicaliën bestendig

Sluit deze polyurethaan gietvloer naadloos aan bij uw wensen?

Optimale condities

Het aanbrengen van een polyurethaan gietvloer moet zeer zorgvuldig gebeuren. Hierbij zijn de condities van de ruimte waarin dit gebeurt van groot belang. Voordat wij een polyurethaan gietvloer aanbrengen zullen we de onderstaande waardes dan ook nauwkeurig nameten.

Restvochtpercentage

Voordat wij een polyurethaan gietvloer aanbrengen zullen wij het achter gebleven restvocht ervan meten, dit mag maximaal 4% zijn. Bij gips gebonden ondergronden mag het maximaal 0,5% zijn. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat de vloer perfect hecht en nog vele jaren goed blijft zitten.

< 4 CM %
Maximale restvochtpercentage bij cementgebonden vloeren
< 0.5 CM %
Maximale restvochtpercentage bij gipsgebonden vloeren

Ruimte en verwerkingstemperatuur

De ruimte waarin wij de polyurethaan gietvloer aanbrengen moet niet niet te koud zijn, maar ook niet te warm. Pas als de temperatuur binnen de marges valt zullen wij de vloer aanbrengen. Om zo de volledige garanties te kunnen verstrekken.

15°C
Minimale temperatuur
30°C
Maximale temperatuur
20°C
Optimale temperatuur

Verwerkingscondities

De verwerkingscondities zijn erg belangrijk, hierbij moet men een minimale ondergrond temperatuur hebben van 10°C en 3°C boven het dauwpunt. Voor het aanbrengen van de polyurethaan gietvloer wordt eerst de omgevingstemperatuur, het dauwpunt gemeten, de relatieve luchtvochtigheid en de vloertemperatuur.

10°C
Minimale ondergrondtemperatuur
3°C
Boven het dauwpunt

Vormen in de vloer verwerken is mogelijk

Cookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.