Waar is een epoxy vloercoating uitstekend voor geschikt?

Unicoat Epoxy coating is een 2-componenten oplosmiddelvrije vloercoating op basis van epoxyhars en in vele RAL kleuren leverbaar. De epoxy vloercoating wordt in twee lagen aangebracht op een ondergrond van epoxy primer. Deze coating kan men in vele ruimten toepassen zowel met als zonder anti slip. Kiest u niet voor anti slip, dan is de uitstraling van de vloer glad. Het is een reukarme en oplosmiddelvrije vloercoating, wat het een plezierig product maakt om te verwerken.

Geschikt voor

  • Magazijnen
  • Garages
  • Technische ruimtes
  • Wasplaatsen
  • Bergingsgangen

Eigenschappen

De epoxy vloercoating is een makkelijk te reinigen coating, slijtvast en chemicaliën bestendig. Het wordt naadloos aangebracht en is mede daardoor vloeistofdicht. Het is een uitstekend product met een lange levensduur.

Voordelen

  • Goed te reinigen
  • Slijtvast
  • Chemicaliën bestendig
  • Naadloos
  • Vloeistofdicht

Sluit deze epoxy vloercoating naadloos aan bij uw wensen?

Optimale condities

Het aanbrengen van een epoxy vloercoating moet zeer zorgvuldig gebeuren. Hierbij zijn de condities van de ruimte waarin dit gebeurt van groot belang. Voordat wij een epoxy vloercoating aanbrengen zullen we de onderstaande waardes dan ook nauwkeurig nameten.

Restvochtpercentage

Voordat wij een epoxy vloercoating aanbrengen zullen wij het achter gebleven restvocht ervan meten, dit mag maximaal 4% zijn. Bij gips gebonden ondergronden mag het maximaal 0,5% zijn. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat de vloer perfect hecht en nog vele jaren goed blijft zitten.

< 4 CM %
Maximale restvochtpercentage bij cementgebonden vloeren
< 0.5 CM %
Maximale restvochtpercentage bij gipsgebonden vloeren

Ruimte en verwerkingstemperatuur

De ruimte waarin wij de epoxy vloercoating aanbrengen moet niet niet te koud zijn, maar ook niet te warm. Pas als de temperatuur binnen de marges valt zullen wij de vloercoating aanbrengen. Om zo de volledige garanties te kunnen verstrekken.

15°C
Minimale temperatuur
30°C
Maximale temperatuur
20°C
Optimale temperatuur

Verwerkingscondities

De verwerkingscondities zijn erg belangrijk, hierbij moet men een minimale ondergrond temperatuur hebben van 10°C en 3°C boven het dauwpunt. Om zo tot een goede hechting en doorharding van de epoxy vloercoating te komen.

10°C
Minimale ondergrondtemperatuur
3°C
Boven het dauwpunt

Sterk genoeg voor de zware klussen

Cookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.