Waar is een epoxy troffelvloer uitstekend voor geschikt?

Epoxy troffelvloer is een 3-Componenten oplosmiddelvrije, 5 tot 12 mm dikke, vloerafwerking op basis van epoxyhars met minerale vulstoffen. Deze vloerafwerking is duurzaam en wordt naadloos aangebracht op cement, gipsgebonden ondergronden en tegelvloeren. Epoxy troffelvloer is met name geschikt als afwerking van vloeren in: zware industrie, slachterijen, grootkeukens, werkplaatsen. Daarnaast is het geschikt voor ruimtes waar de HACCP eisen gesteld worden aan mechanische en chemische belastbaarheid en aan hygiëne.

Met de epoxy troffelvloer wordt, indien nodig, gelijktijdig met het aanbrengen van de troffelvloer ook de holplint en eventuele opstanden meegenomen.

Geschikt voor

  • Zware industrie
  • Slachterijen
  • Grootkeukens
  • Werkplaatsen
  • Ruimtes met HACCP eisen

Eigenschappen

Het heeft een hoge druksterkte, ook is het zeer sla,- stoot- en slijtvast en chemicaliën bestendig. Zowel handmatig als met een vlinder machine aan te brengen. De epoxy troffelvloer is in vele kleuren leverbaar met en zonder witte of zwarte granette.

Voordelen

  • Hoge druksterkte
  • Slag en stoot bestendig
  • Slijtvast
  • Chemicaliën bestendig

Sluit deze epoxy troffelvloer aan bij uw wensen?

Optimale condities

Het aanbrengen van een epoxy troffelvloer moet zeer zorgvuldig gebeuren. Hierbij zijn de condities van de ruimte waarin dit gebeurt van groot belang. Voordat wij een epoxy troffelvloer aanbrengen zullen we de onderstaande waardes dan ook nauwkeurig nameten.

Restvochtpercentage

Voordat wij een epoxy troffelvloer aanbrengen zullen wij het achter gebleven restvocht ervan meten, dit mag maximaal 4% zijn. Bij gips gebonden ondergronden mag het maximaal 0,5% zijn. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat de vloer perfect hecht en nog vele jaren goed blijft zitten.

< 4 CM %
Maximale restvochtpercentage bij cementgebonden vloeren
< 0.5 CM %
Maximale restvochtpercentage bij gipsgebonden vloeren

Ruimte en verwerkingstemperatuur

De ruimte waarin wij de epoxy troffelvloer aanbrengen moet niet niet te koud zijn, maar ook niet te warm. Pas als de temperatuur binnen de marges valt zullen wij de coating aanbrengen. Om zo de volledige garanties te kunnen verstrekken.

15°C
Minimale temperatuur
30°C
Maximale temperatuur
20°C
Optimale temperatuur

Verwerkingscondities

De verwerkingscondities zijn erg belangrijk, hierbij moet men een minimale ondergrond temperatuur hebben van 10°C en 3°C boven het dauwpunt. Voor het aanbrengen van de epoxy troffelvloer wordt eerst de omgevingstemperatuur, het dauwpunt gemeten, de relatieve luchtvochtigheid en de vloertemperatuur.

10°C
Minimale ondergrondtemperatuur
3°C
Boven het dauwpunt

Slijtvast en hygiënisch

Cookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.