Waar is een epoxy gietvloer uitstekend voor geschikt?

Unicoat Epoxy Gietvloer is een 2-componenten oplosmiddelvrije, 1 tot 3 mm dikke vloerafwerking op basis van epoxyhars. Deze is in diverse kleuren leverbaar en zeer geschikt als duurzame en naadloze afwerking van cement en gipsgebonden ondergronden. De vloer is dan ook uitermate geschikt voor o.a. in magazijnen, garages en technische ruimtes. Als vloerafwerking is een Epoxy anti slip coating mogelijk, voor een stroef effect.

Geschikt voor

  • Magazijnen
  • Garages
  • Technische ruimtes

Eigenschappen

Een epoxy gietvloer staat bekend om zijn slag- en stootbestendigheid, wat de vloer extra slijtvast maakt. Door de vloeistofdichte vloerafwerking is de vloer bestand tegen chemicaliën en zeer goed reinigbaar. De vloer word naadloos aangebracht en is zelf nivellerend.

Voordelen

  • Naadloos
  • Slag en stoot bestendig
  • Slijtvast
  • Chemicaliën bestendig
  • Zelf nivellerend

Sluit deze epoxy gietvloer naadloos aan bij uw wensen?

Optimale condities

Het aanbrengen van een epoxy gietvloer moet zeer zorgvuldig gebeuren. Hierbij zijn de condities van de ruimte waarin dit gebeurt van groot belang. Voordat wij een epoxy gietvloer aanbrengen zullen we de onderstaande waardes dan ook nauwkeurig nameten.

Restvochtpercentage

Voordat wij een epoxy gietvloer aanbrengen zullen wij het achter gebleven restvocht ervan meten, dit mag maximaal 4% zijn. Bij gips gebonden ondergronden mag het maximaal 0,5% zijn. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat de vloer perfect hecht en nog vele jaren goed blijft zitten.

< 4 CM %
Maximale restvochtpercentage bij cementgebonden vloeren
< 0.5 CM %
Maximale restvochtpercentage bij gipsgebonden vloeren

Ruimte en verwerkingstemperatuur

De ruimte waarin wij de epoxy gietvloer aanbrengen moet niet niet te koud zijn, maar ook niet te warm. Pas als de temperatuur binnen de marges valt zullen wij de vloer aanbrengen. Om zo de volledige garanties te kunnen verstrekken.

15°C
Minimale temperatuur
30°C
Maximale temperatuur
20°C
Optimale temperatuur

Verwerkingscondities

De verwerkingscondities zijn erg belangrijk, hierbij moet men een minimale ondergrond temperatuur hebben van 10°C en 3°C boven het dauwpunt. Voor het aanbrengen van de epoxy gietvloer wordt eerst de omgevingstemperatuur, het dauwpunt gemeten, de relatieve luchtvochtigheid en de vloertemperatuur.

10°C
Minimale ondergrondtemperatuur
3°C
Boven het dauwpunt

Slijtvast door de juiste afwerking

Cookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.