Waar is een chipsvloer uitstekend voor geschikt?

Een chipsvloer, ook wel flakes- of vlokkenvloer genoemd , is een epoxy vloersysteem dat volledig met flakes wordt ingestrooid. De flakes zijn in vele kleuren leverbaar waardoor men de mogelijkheid heeft om de chipsvloer naar eigen inzicht samen te stellen. Op deze manier krijgt men een vloerafwerking waarin de klant zijn/haar eigen idee van kleuren of eventueel bedrijfskleuren kan verwerken.

Chipsvloeren kunnen op diverse ondergronden aangebracht worden o.a. cement en gips gebonden ondergronden. Om een chipsvloer goed te laten hechten is een schone, droge en vlakke ondergrond belangrijk om zo tot een mooi esthetisch eindresultaat te komen.

Deze vloerafwerking wordt veelal toegepast in kantoorruimten, scholen, showrooms, winkels, bedrijven, musea, club gebouwen en in trappenhuizen.

De chipsvloer is tevens na afwerking licht anti slip door de structuur van de flakes en is eenvoudig te onderhouden door middel van een neutraal reiniger.

Geschikt voor

 • Kantoorruimtes
 • Showrooms
 • Scholen
 • Musea
 • Club gebouwen
 • Bedrijven
 • Winkels
 • Trappenhuizen

Eigenschappen

De chipsvloer is een sterke en slijtvaste vloer. Door de naadloze vloerafwerking is deze chemisch belastbaar en gemakkelijk in onderhoud. De vloer is in vele kleuren leverbaar en samen te stellen. En tevens ook op vloerverwarming toepasbaar.

Voordelen

 • Naadloos
 • Slijtvast
 • Vloerverwarming mogelijk
 • Chemicaliën bestendig

Sluit deze chipsvloer naadloos aan bij uw wensen?

Optimale condities

Het aanbrengen van een chipsvloer moet zeer zorgvuldig gebeuren. Hierbij zijn de condities van de ruimte waarin dit gebeurt van groot belang. Voordat wij een chipsvloer aanbrengen zullen we de onderstaande waardes dan ook nauwkeurig nameten.

Restvochtpercentage

Voordat wij een chipsvloer aanbrengen zullen wij het achter gebleven restvocht ervan meten, dit mag maximaal 4% zijn. Bij gips gebonden ondergronden mag het maximaal 0,5% zijn. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat de vloer perfect hecht en nog vele jaren goed blijft zitten.

< 4 CM %
Maximale restvochtpercentage bij cementgebonden vloeren
< 0.5 CM %
Maximale restvochtpercentage bij gipsgebonden vloeren

Ruimte en verwerkingstemperatuur

De ruimte waarin wij de chipsvloer aanbrengen moet niet niet te koud zijn, maar ook niet te warm. Pas als de temperatuur binnen de marges valt zullen wij de coating aanbrengen. Om zo de volledige garanties te kunnen verstrekken.

15°C
Minimale temperatuur
30°C
Maximale temperatuur
20°C
Optimale temperatuur

Verwerkingscondities

De verwerkingscondities zijn erg belangrijk, hierbij moet men een minimale ondergrond temperatuur hebben van 10°C en 3°C boven het dauwpunt. Voor het aanbrengen van de chipsvloer wordt eerst de omgevingstemperatuur, het dauwpunt gemeten, de relatieve luchtvochtigheid en de vloertemperatuur.

10°C
Minimale ondergrondtemperatuur
3°C
Boven het dauwpunt

Slijtvast en hygiënisch

Cookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.